Startsein voor bruggenproject Zuid-Scharwoude: vier dammen vervangen voor bruggen. En dat is goed nieuws voor de pleziervaart en de waterkwaliteit

In Zuid-Scharwoude ontstaat een extra vaarroute van 1,5 kilometer.© Foto gemeente Dijk en Waard

Roel van Leeuwen
Zuid-Scharwoude

De gemeente Dijk en Waard laat in Zuid-Scharwoude - tussen de Achterburggracht en de Machinesloot - vier landdammen met duikers vervangen door bruggen. Dinsdag 15 november wordt hiervoor het officiële startsein gegeven.

Met de komst van de vier nieuwe bruggen ontstaat er een extra vaarroute van 1,5 kilometer voor kleinere pleziervaartuigen. Ook moeten de bruggen zorgen voor een betere doorstroming van het water en dit is gunstig voor de waterkwaliteit.

De gemeente heeft van de provincie Noord-Holland een financiële bijdrage gekregen voor het uitbreiden en verbeteren van vaarroutes in onder andere Zuid-Scharwoude. Het plan maakt deel uit van het project ’Langedijk ontwikkelt met water’.

De bruggen komen op de Sportlaan/Kastanjelaan, Lindenlaan, Wilgenlaan/Kastanjelaan en Wilgenlaan. Het bedrijf K_Dekker Bouw & Infra b.v. uit Warmenhuizen voert het project uit. Gedeputeerde Cees Loggen zal het startsein geven, samen met wethouder Annette Groot en Ron Oudeman (directeur K_Dekker). De werkzaamheden gaan ongeveer een jaar duren.

Net binnen