Melvin de Groot pakt titel bij de legends maar wil volgend seizoen ook bij ’de jonge coureurs’ op het podium staan

Tevredenheid overheerst bij Team Bleekemolen na het raceseizoen 2022.© Foto PR

Van onze verslaggever
Zandvoort

Team Bleekemolen kijkt met een goed gevoel terug op het raceseizoen 2022. ’We waren super snel, deden mee om de podiumplekken en dat is waar we willen zijn.’

In het afsluitende raceweekeinde op het automotodrom van Grobnik deed Melvin de Groot (45) bovenin mee in de Euro Nascar 2. Hij was in beide races de sterkste legend, de klasse voor coureurs boven de 40 jaar, en kroonde zich daarmee tot kampioen.

De ervaren De Groot was blij met de eer maar vind eigenlijk dat hij nog niet in de legends-klasse thuishoort. „Ik heb de afgelopen jaren altijd in de kopgroep meegevochten. De auto gaat steeds beter en ik kan het tempo van de koplopers goed bijhouden. De titel bij de legends is een mooie bekroning en ook hartstikke leuk voor het team maar ik wil volgend seizoen mee kunnen strijden voor een plek op het overall podium. De Euro Nascar is een hele gave klasse, hand geschakeld, veel lawaai, je ziet bijna niks, echt heel leuk.”

Organisatie

De titel van De Groot was de bekroning voor het raceteam na een mooi seizoen. „We hebben een fantastisch seizoen gehad waarin we voor het eerst met vier auto’s reden. Het was een hele organisatie, maar het was wel super leuk. Natuurlijk hadden we onze ups and downs. We hebben goede resultaten behaald, maar ook schade gereden, alles zat erin. Na afloop van de laatste race zaten we met de crew van zo’n twintig man bij elkaar en hebben we met veel plezier teruggekeken. Er zit nog steeds een stijgende lijn in”, zegt Sebastiaan Bleekemolen namens het team.

Bleekemolen lag zelf in de tweede race in Grobnik op koers voor een podiumplek, maar kort na een herstart werd zijn Ford Mustang van de baan getikt. In zijn eerste race was hij als zevende over de finish gekomen. Toch ben ik tevreden. ,,We hebben in alle kampioenschappen prijzen gewonnen en hebben een goede basis voor volgend seizoen gelegd.”

Net binnen