Provincie ’sponsort’ doorfietsroute bij Tuitjenhorn. Gemeente krijgt dik een half miljoen om weg om te bouwen tot fietsstraat

Van onze verslaggever
Schagen

De provincie Noord-Holland betaalt mee aan de herinrichting van de wegen in Tuitjenhorn. Dat meldt de gemeente Schagen.

De gemeente wil met de herinrichting de verkeersveiligheid in Tuitjenhorn verbeteren. De werkzaamheden voor de herinrichting van de Koorndijk en de Delftweg in Tuitjenhorn zijn inmiddels een tijdje aan de gang. Nu breekt fase twee aan. Dat betekent dat het tweede deel van de Koorndijk en het weggedeelte in Kalverdijk aangepakt worden.

Om dit snel te kunnen uitvoeren is extra geld nodig. De provincie Noord-Holland komt nu over de brug met een bijdrage van 560.000 euro. De subsidie is bedoeld om de verkeersveiligheid en de regionale fietsinfrastructuur te verbeteren. De weg zal, net als bij de eerdere herinrichting in Tuitjenhorn, een inrichting krijgen die past bij een 30 km/uur weg.

Ook op het traject tussen de Ambachtsdijk en het Noorderlicht gaat de snelheid naar dertig kilometer per uur (is nu nog vijftig). Daarnaast wordt de weg ingericht als fietsstraat. Deze keuze is gemaakt, omdat de weg een onderdeel vormt van de regionale doorfietsroute. Deze loopt van Den Helder, via Schagen, naar Warmenhuizen en Alkmaar. De komende jaren krijgt de doorfietsroute steeds meer vorm.

Net binnen