Disnierats doet weer mee om de titel: ’We zijn echt dieseltjes’

Nicole van der Ark: ,,Het belooft heel spannend te worden.’’© Archieffoto

Hoorn

Al een paar jaar strijdt Disnierats om een plek in de eredivisie tafeltennis bij de vrouwen te bemachtigen. Deze competitie leek het er aanvankelijk niet op dat dat nu weer het geval zou zijn. De ommekeer kwam echter afgelopen weekend.

Thuis tegen koploper Trias uit Twello werd een 7-3 overwinning geboekt met als gevolg dat de twee teams nu gezamenlijk aan kop gaan in de eerste divisie A. ,,Dus gas erop en we gaan er weer voor”, stelt Nicole van der Ark strijdbaar. De ervaren speelster besloot uitgerekend afgelopen zaterdag toe te kijken. Het eerdere treffen met Trias speelde een rol in dat besluit. ,,We verloren daar met 8-2 en het ging niet echt lekker, nee. Ik had ook de hele dag gewerkt en daarna moesten we nog naar Twello. Dat was achteraf niet zo’n goed idee. Ik vond het dit keer in ieder geval wel prima om toe te kijken.”

Het werd een lange dag, want in de eerste divisie worden in plaats van zeven , zoals in de voorgaande seizoenen het geval was, sinds deze competitie weer tien partijen gespeeld. ,,Dat was de wens van de meeste speelsters.” De wedstrijd duurde zo’n vijf uur. ,,Dat we zo’n uitslag neer zouden zetten, hadden we zeker niet verwacht. Het zat ook meer mee dan de vorige keer. Wat toen net niet onze kant opviel, viel nu juist wel onze kant op.”

Alle drie speelsters, Tessa Margaroli, Som Roelofsma en Janine Grootjans, wonnen twee enkelpartijen. Het dubbel van Margaroli en Grootjans bracht het totaal op zeven. ,,We doen het nu vooral met zijn vieren”, vertelt Van der Ark. ,,Annelies Mannak speelt alleen nog mee in noodgevallen.”

Disnierats heeft nog vijf duels te gaan om de eredivisie te halen. ,,Het belooft heel spannend te worden. Er zijn nog drie competitiewedstrijden en Trias en wij hebben precies hetzelfde programma. Zo moeten we allebei nog naar Tanaka. Die ploeg speelde vorig jaar eredivisie. Thuis klopten we dat team, maar Tanaka is zeker ook nog een kanshebber.”

Mocht Disnierats kampioen worden, volgt er een duel met de kampioen van 1B en als dat gewonnen volgt er nog een tegen de nummer zes van de eredivisie. Er is dus nog een lange weg te gaan. ,,Maar twee jaar geleden hadden we ook zo’n seizoen dat we matig begonnen en toch nog heel sterk op kwamen zetten. We zijn echt dieseltjes.”

terugblik

In deze rubriek wordt een gebeurtenis uit het voorgaande sportweekend belicht. Vandaag: Disnierats wint de topper in de eerste divisie tafeltennis.

Net binnen