Harmoniemuziek en accordeonorkest in Naaldkerk in Santpoort-Noord

In de Naaldkerk is zondag 6 november een concert van de Velser Gemeenschap.© Archieffoto Ron Pichel

Ellen de Boer
Santpoort-Noord

De Kennemer Harmoniekapel Oud Goud en accordeonorkest RATS verzorgen op zondag 6 november een concert in de Naaldkerk in Santpoort-Noord. Organisator van het concert is de Velser Gemeenschap.

Oud Goud speelt zondag enkele licht klassieke werken, maar ook het swingende Tijuana Taxi staat op het programma. De harmoniekapel, die onder leiding staat van dirigent Wim Kleijn, bestaat inmiddels veertig jaar.

Met ingang van 1 januari 2023 gaat de groep verder als de seniorenafdeling van muziekvereniging Soli. Oud Goud repeteert immers al eens in de veertien dagen in het Soli muziekcentrum in Santpoort-Noord.

Accordeonorkest RATS heeft een jaar geleden uitbreiding gehad en bestaat uit vier accordeonisten en een zangeres. Op het repertoire staat muziek van toen en nu: populaire muziek, luisterliedjes en muziek met een lach en een traan. Komende zondag speelt het orkest ook een tango, een polka en de meezingers ’Sophietje’ en ’Tulpen uit Amsterdam’.

De Naaldkerk is vanaf 11.30 uur open. Het concert begint om 12 uur. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Net binnen