’Spelen in de eredivisie is wel een behoorlijke logistieke en financiële puzzel gebleken.’ Ping Pong Alkmaar probeert te overleven

Het team van Ping Pong Alkmaar met Mark Smith staand links.© foto Martin de Haan

Robin Kaandorp

Voor Ping Pong Alkmaar staat er cruciaal weekend voor de deur. De debutant in de eredivisie tafeltennis treft zaterdag hekkensluiter Taverzo 2 en zondag wordt het eerder gestaakte duel met Smash’70 afgewerkt. Frontman Mark Smith zal in beide duels van de partij zijn.

1 Hoe zijn kansen voor de dubbel in dit weekend?

,,Vooral vandaag willen we zoveel mogelijk punten gaan pakken. Daarom ben ik heel blij dat zowel Sam Maiby als Joseph Langham-Ferreira van de partij zijn. Sam zal ook zondag meedoen. Dan is Yana Timina onze derde speler. Zij heeft het afgelopen weekend erg goed gedaan op het NK en is dus in een prima vorm.

We zullen wel vrijwel zeker in de degradatiegroep eindigen, want treffen hierna alleen nog de koploper. Het heeft verder weinig zin om voorspellingen te doen, maar er is zeker een realistische kans dat we erin blijven.”

2 Zijn de perikelen rond de vloer inmiddels opgelost?

,,Grotendeels wel gelukkig. We hoeven niet uit te wijken naar een andere locatie.

Het punt is dat we in de gymzaal van een school spelen en dus mede van de gemeente afhankelijk zijn wat betreft het schoonmaken ervan. Dat is onlangs gebeurd. Dus we kunnen gewoon op de houten vloer spelen. Die is misschien niet perfect, maar goed genoeg om de wedstrijden op te kunnen spelen.”

3 Hoe staat er verder voor met het oog op de toekomst?

,,Spelen in de eredivisie is wel een behoorlijke logistieke en financiële puzzel gebleken. Met dank aan een bevriende zakenman uit Engeland gaat het sowieso lukken om dit seizoen en ook volgend seizoen goed door te komen. Zelfs als we zouden degraderen. Maar hij stelt terecht dat het daarna wel een beetje aan de regio is om de club verder te helpen. We zijn dan ook hard bezig om de club en tafeltennis op niveau in Alkmaar voor de langere termijn overlevingskansen te geven.”

Paspoort

Naam:

Mark Smith

Leeftijd:

45 jaar

Sport:

Tafeltennis

Net binnen