Baarn kijkt bijna wekelijkse afsluitingen van pannenkoekendorp Lage Vuursche voorlopig nog aan

Lange rijen voor de poorten van het pannenkoekendorp.© archieffoto caspar huurdeman

Eric Lorier
Lage Vuursche

De gemeente Baarn gaat vooralsnog niet voor een snelle oplossing voor de vrijwel wekelijkse verkeers- en parkeerproblemen rond Lage Vuursche. De drukte leidt geregeld tot overvolle parkeerterrein, foutparkeerders in de berm en half op de weg, en vastlopend verkeer.

De gemeente gaat regelmatig over tot afsluiting van de toegangswegen, uit vrees dat hulpdiensten het dorp anders niet meer kunnen bereiken in geval van calamiteiten.

CDA, ChristenUnie en 50-Plus pleitten deze week voor snel overleg tussen gemeente Baarn en onder meer Staatsbosbeheer en landgoed Pijnenburg over een mogelijke invoering van betaald parkeren. De partijen zien dit als mogelijkheid om het autoverkeer naar het pannenkoekendorp wat terug te dringen.

Recreanten uit de omgeving zouden moeten worden overgehaald om de fiets te pakken in plaats van de auto. De partijen wilden ook overleg met de NS over de inzet van arrangementen richting Lage Vuursche. Het initiatief van de drie partijen kreeg echter geen steun van de rest van de gemeenteraad.

(Tekst gaat door onder de foto)

Lage Vuursche tjokvol met recreanten.© Caspar Huurdeman

De mogelijke invoering van betaald parkeren circuleert al langer en is ook wel eens voorzichtig besproken door grondeigenaren, maar tot concrete dingen heeft dat nog nooit geleid. De gemeente bezit geen parkeerterreinen in de Vuursche en is dus altijd afhankelijk van anderen.

Burgemeester en wethouders hebben binnenkort regulier overleg met de Contactcommissie Lage Vuursche, een adviescommissie met dorpsbewoners, ook de toegankelijkheid wordt dan besproken. Bovendien heeft Baarn een gebiedsvisie in de maak voor het bosgebied en de Vuursche. Wanneer deze klaar is valt echter niet te zeggen.

Lees ook: Lage Vuursche opnieuw afgesloten, en dat is bijna vaste prik op een zonnige zondagmiddag; Gemeente wil riskante situaties voorkomen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen