’Doe een dagje Leerkracht’. Scholen in Gooi willen met campagne middelbare scholieren warm maken voor baan in onderwijs

Elienne Mol (links) en Elleke Baars liepen afgelopen mei een dagje mee op de Paulusschool in Hilversum.© Archieffoto STUDIO KASTERMANS

Joyce Huibers
Hilversum

Hoe is het om zelf voor de klas te staan? Begin november kunnen middelbare scholieren die een baan in het onderwijs overwegen dat zelf ervaren tijdens ’Doe een Dagje Leerkracht’.

Dit initiatief van diverse scholen in het Gooi om meer mensen te enthousiasmeren voor het vak leerkracht, wordt op 3 november voor de tweede keer gehouden. Middelbare scholieren lopen dan een dag mee op een basisschool in de regio. Doel is om samen met middelbare scholen in het Gooi en de Pabo’s (leerkrachtopleiding, red) te werken aan een betere instroom van nieuwe leerkrachten voor beter en stabieler onderwijs in onze regio. Hoognodig gezien het huidige arbeidstekort in het onderwijs.

De campagne richt zich met name op middelbare scholieren die voor de keuze van een vervolgopleiding staan, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Zo bleek tijdens de voorgaande editie afgelopen mei dat ook werkenden die een carrièreswitch naar het onderwijs overwegen graag een kijkje achter de schermen krijgen.

Aanmelden kan tot 25 oktober via www.dagjeleerkracht.nl.

Net binnen