Mallorca-verdachte Kaan B.: ’Ik heb enorme spijt van de dingen die ik heb gedaan’

© Archieffoto District8/Owen O'Brien

ANP
LELYSTAD

Kaan B. (19) uit Hilversum, een van de verdachten in de Mallorcazaak, noemde dinsdag in de rechtbank het uitgaansgeweld van hem en zijn vrienden verschrikkelijk. „Ik heb enorme spijt van de dingen die ik heb gedaan die bewuste avond”, vertelde B.

Kaan B. is de eerste van de negen verdachten die individueel door de rechtbank aan de tand wordt gevoeld over de gebeurtenissen in juli vorig jaar. Hij wordt met vijf anderen verdacht van een poging tot doodslag bij een café aan de boulevard van de Spaanse badplaats El Arenal, voorafgaande aan de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman verderop aan de boulevard.

Lees ook: Mallorca-verdachte Mees T. weer vast na schenden voorwaarden

Bij café De Zaak zou B. met vrienden om 01.45 uur een ander slachtoffer hebben geslagen en geschopt, terwijl het slachtoffer al op de grond lag. Een ander slachtoffer liep bij dit incident een gebroken neus op. Kaan wordt ook verdacht van openlijk geweld in vereniging.

Lees ook: Rechtbank Mallorcazaak: ’Wees een vent en vertel nou wat er gebeurd is’

Kaan zat tot bijna sluitingstijd in een andere pub en zegt dat hij zijn vrienden, die ruzie kregen in De Zaak, te hulp wilde schieten. Hij beseft nu dat hij verkeerde keuzes heeft gemaakt. Kort na zijn tussenkomst in het conflict deelde hij een van de eerste klappen uit. „Dit zou vrienden helpen, maar dat is een enorme verkeerde gedachte. Ik had me van die ruzies moeten distantiëren”, aldus de verdachte.

Volg hier ons liveblog over de eerste procesdag in De Zaak Mallorca

Net binnen