FC Volendam schorst voetballer, die wordt verdacht van aanranding en mishandeling

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam heeft Tayrell W. met onmiddellijke ingang geschorst. De voetballer wordt verdacht van aanranding en zware mishandeling van een 20-jarige vrouw afgelopen juli in een Amsterdamse nachtclub.

FC Volendam schorst de speler in afwachting van de resultaten van het lopende politieonderzoek, zo laat de club op de website weten. Volgens de voetbalclub zou W. tegenover de club hebben aangegeven niet schuldig te zijn aan ’enig strafbare handeling’.

Lees ook: Voetballer FC Volendam verdacht van aanranding en zware mishandeling jonge vrouw in nachtclub

W. heeft zich maandag bij de politie gemeld nadat in een opsporingsprogramma van de lokale omroep AT5 beelden waren vertoond van de aanranding en mishandeling in de nacht van 16 op 17 juli. De voetballer herkende zich in de beelden.

Tijdens het incident werd een jonge vrouw in de club bij haar borst gepakt door een man. Toen zij zich verzette werd ze door twee mannen ernstig mishandeld, waarbij ze onder meer haar kaak op drie plaatsen brak. Het is nog niet bekend of ook de andere verdachte zich heeft gemeld bij de politie.

Door de schorsing zal W., die uitkomt voor Jong FC Volendam, dinsdagavond niet kunnen spelen in de wedstrijd tegen FC Lisse.

Net binnen