Uit de Speakers: Rolstoelracer Nikita den Boer wordt voor de wedstrijd rustig van Pink

Nikita den Boer.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Milo Lambers
Haarlem

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf op te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag: rolstoelracer Nikita den Boer.

Na een periode van tegenslag met verschillende blessures, richt Nikita den Boer zich nu op de marathon van New York in november. Voor de 31-jarige wheeler (rolstoelracen met je handen), die op de Olympische Spelen in Tokio vorig jaar brons won op de marathon, speelt muziek een belangrijke rol bij trainingen en voor een een wedstrijd.

Avicii - Wake Me Up

,,Tijdens trainingen op de weg luister ik geen muziek. Dat heeft er simpelweg mee te maken dat het niet lukt met oortjes in, die vallen uit. Als ik binnen train op een rollerbaan, zet ik vaak iets opzwepends op. Bijvoorbeeld dit nummer van Avicii. Het is een vrolijk deuntje en heeft een lekker tempo om op te trainen.”

Macklemore & Ryan Lewis - Can't Hold Us

,,Dit is ook een van de liedjes die ik graag luister tijdens de binnentrainingen op Papendal. Buiten trainingen om draai ik eigenlijk weinig muziek. Het is voor mij vooral iets om in de juiste stemming te komen. Bovendien kan het erg saai zijn om een lange training te doen als je binnen bent.”

Pink - Cover Me In Sunshine

,,Voor een wedstrijd voel ik gezonde spanning. Dit is dan een fijn nummer om naar te luisteren. Het maakt mij rustig. Pink vind ik sowieso een goede zangeres.’’

Net binnen