Mannen van Reigers bovenaan na tweede winst op een rij: ’Onze verdediging heeft hard moeten werken’

Finn van Leeuwen
Hoofddorp

In de overgangsklasse heeft Reigers H1 de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen met 4-1 gewonnen van Berkel-Rodenrijs.

Net als vorige week tegen HIC kwamen de Hoofddorpers eerst op achterstand. Kort daarop werden de rollen omgedraaid. Coach Wiegert de Regt: „We hadden in het begin wat moeite met het spel van de tegenstander maar daarna kwamen we wel beter in de wedstrijd. Het hielp ook wel dat zij een gele kaart pakten in het eerste kwart.”

Van een geflatteerde zege wilde de winnende coach niet spreken. „Onze verdediging heeft hard moeten werken. Berkel-Rodenrijs had gezien het aantal kansen nog een keer kunnen scoren.”

De Regt vond het overigens toeval dat zijn team voor het tweede duel op rij op achterstand kwam alvorens zij zelf goed in de wedstrijd zaten. „Als dit de komende wedstrijden nog steeds het geval is, moeten we er iets tegen gaan doen. Voor nu is dit niet iets waar wij ons zorgen om maken.”

Opvallend was het zondag dat er wederom net zo veel doelpuntenmakers als doelpunten vielen te noteren als tijdens de vorige wedstrijd. De 1-1 werd gescoord door Bas van Geldorp en Mats Rooijers benutte voor de rust een strafcorner waarmee Reigers op voorsprong kwam. Na de pauze scoorden Maarten Dekker en Flores Baars (SC) de overige treffers.

„Een mooie teamprestatie wederom”, aldus De Regt over de overwinning. Dat er veel oud-spelers terugkeren in het hechte team is bekend. Enkele jaren geleden kwam voormalig hoofdklassespeler Mark Weber bijvoorbeeld terug en dit seizoen is van Klein Zwitserland Rogier Schaeffers overgekomen.

Coach De Regt is in zijn nopjes met de aanwinst. „Hij is een echte Reiger, heeft in de jeugd bij Reigers gespeeld en een paar jaar in heren 1 voordat hij op avontuur hogerop ging.”

Schaeffers behoort met enkele spelers, waarvan enkele tot vijftien jaar in het eerste team hebben gespeeld, tot de categorie ervaren jongens. De ’jonkies’ van Reigers spelen al vijf of zes jaar in het team van De Regt, die aangeeft wat een verbindende factor is tussen al die oudgedienden, jongelingen en terugkerende spelers: „Het zaalteam. Rogier heeft bijvoorbeeld ook in de zaal meegedaan terwijl hij ergens anders hockeyde. Het houdt de connectie in stand.”

Overige uitslagen:

Vrouwen promotieklasse: Laren-HBS 2-1. Doelpunt HBS: De Zeeuw.

Vrouwen overgangsklasse B: Rood-Wit-Ring Pass Delft 1-1. Doelpunt Rood-Wit: Dooijeweerd.

Mannen promotieklasse: Tilburg-HBS 2-2. Doelpunten HBS: Nietzman 2x.

Net binnen