VZV verliest voor derde keer op rij. Geen paniek, wel tactisch echt door het ijs gezakt volgens de trainer

Robin Kaandorp
Deurningen

Nee, sprake van paniek is er nog niet bij VZV. Maar een 36-24 nederlaag bij DSVD doet wel de wenkbrauwen fronzen. ,,Het was kip zonder kop, ren je rot handbal. We zijn tactisch echt door het ijs gezakt”, aldus Rolf Schutte.

De trainer staat met zijn vrouwenteam momenteel puntloos onderaan en VZV, dat aan ervaring heeft ingeboet, is nog lang niet op het niveau waar het wil zijn. ,,We bleven echt ver ons onder niveau, waardoor we het met deze belachelijke uitslag moeten doen.”

Het was allemaal veel te gehaast, vond ook captain Jane Kramer. ,,We waren ook niet slim genoeg. De winst van DSVD was ook zeer terecht. Maar er is geen paniek hoor. We weten dat we een goed team hebben, maar het gaat duidelijk nog niet goed. Hier train je niet vier keer in de week voor. Het is vooral toch een kwestie van finetunen en meer vechtlust in de dekking laten zien.”

Schulte was wel te spreken over de instelling van zijn team. ,,Daar lag het zeker niet aan. Maar als iemand een vork recht vooruit houdt en je blijft er tegenaan lopen dan doe je iets niet goed. En dat is wat er een beetje gebeurde. We wisten precies hoe DSVD zou verdedigen en daar hebben we ook op getraind, maar daar heb ik niets van teruggezien. Dat is echt doodzonde.”

Robin Kaandorp

Net binnen