Voetballers Always Forward dragen voortaan allemaal fraai tenue, Hoornse club start geldinzameling voor jeugdleden en kinderafdeling Dijklander Ziekenhuis

Jeugdleden van Always Forward showen voor het eerst hun nieuwe clubtenue.© Foto Jaap van der Pijll

Cees Beemster
Hoorn

Always Forward in Hoorn is één grote familie. En dat moet ook zichtbaar zijn. Onder dit motto is de club een geldinzamelingsactie gestart om alle leden vanaf dit seizoen voortaan in hetzelfde zwart-witte tenue te laten spelen.

Niet langer krijgen voortaan alleen de selectiespelers en de voetballers met een gefortuneerde vader de mooiste shirts.

Niet iedereen heeft gelijke kansen in het leven, maar daar mogen leden bij Always Forward niets van merken. Daarom bedacht Colin van der Laan samen met enkele collega-ondernemers een actie om dit voor elkaar te krijgen. Bedrijven en families worden gevraagd om vier jaar lang 500 euro per jaar te betalen als lid van de zogenoemde Always Forward Family. Als beloning verschijnt hun naam op een bord bij de club. Het rendement bestaat uit voetbalplezier, vrolijke koppies en prestaties op het veld.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

De eerste nieuwe shirts van Always Forward worden bewonderd.© Foto Jaap van der Pijll

© Foto Jaap van de Pijll

„Voor de selectie is er altijd wel een sponsor die zorgt voor een mooi tenue. En ook voor de jeugdelftallen waar een ondernemer als vader van een speler bij betrokken is, krijgen vaak wel een gesponsord tenue. Maar er zijn ook teams die dit geluk niet hebben. Wij vinden dat dat niet kan”, aldus van der Laan. „Want we zijn één sportvereniging. Er mag geen uiterlijk onderscheid zijn. En om ervoor te zorgen dat alle teams dezelfde trainingsmiddelen hebben.”

Dijklander Ziekenhuis

De eerste nieuwe gelijk ogende tenues voor alle clubleden worden deze dagen onder de spelers verspreid. Met op het shirt als hoofdsponsor Forward Family en op de mouw het logo van het Dijklander Ziekenhuis dat jaarlijks een deel van de geldactie voor de kinderafdeling gaat krijgen. „Een mooi maatschappelijk regionaal doel”, vindt Van der Laan.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ook de meidenteams dragen het nieuwe tenue van Always Forward.© Foto Jaap van der Pijll

„Een prachtige actie”, vindt Klarianne Roseboom van het Dijklander Ziekenhuis. De kinderafdeling van het ziekenhuis kan altijd extra geld gebruiken. „Dit geld zullen we niet gebruiken voor de zorg, maar om het verblijf op de kinderafdeling voor kinderen en hun familie aangenamer te maken.”

Buiten spel

Ook FC Medemblik trekt de knip. Niet voor nieuwe shirts, maar om er voor te zorgen dat kinderen niet buitenspel komen te staan omdat ouders het lastig hebben om de contributie en andere benodigdheden te beelen.Vanaf dit seizoen beschikt de voetbalclub over een financieel contactpersoon die gezinnen gaat helpen met het aanvragen van de juiste (lokale) regelingen te vinden zodat meer kinderen kunnen voetballen.

Net binnen