Aantal WW-uitkeringen in Gooi en Vechtstreek op laagterecord

Susanne van Velzen
Hilversum

De daling van het aantal werkloosheidsuitkeringen in Gooi en Vechtstreek zet door en heeft een nieuw laagterecord bereikt. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. In augustus daalde het aantal WW-uitkeringen met 3,5 procent ten opzichte van de maand juli. In totaal worden er nu 2.353 uitkeringen verstrekt aan mensen die werkloos zijn.

De daling van het aantal werkloosheidsuitkeringen is iets sterker dan gemiddeld in Nederland. Landelijk daalde het aantal verstrekte uitkeringen met 3,1 procent.

In bijna alle sectoren nam het aantal WW-uitkeringen in augustus af, met uitzondering van hele lichte stijgingen in de bouw en het bank- en verzekeringswezen.

Ook de tekorten aan personeel houden aan, zo blijkt uit de UWV-cijfers. De tekorten doen zich voor in vrijwel alle sectoren. Zo is de vraag naar klantcontactmedewerkers in het tweede kwartaal van 2022 ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021 aanzienlijk opgelopen.

Het tekort zorgt voor langere wachttijden in Gooi en Vechtstreek. Er is sprake van een sterk gegroeide vraag naar medewerkers klantcontact.

Dat komt onder meer omdat mensen steeds meer online kopen bij winkels. Verder bieden de overheid, banken, zorgverzekeraars en energieleveranciers steeds vaker diensten aan via internet. Deze toename zorgt ervoor dat persoonlijk contact verschuift naar telefonisch of digitaal contact.

Vragen zijn volgens het UWV ook steeds complexer waardoor gesprekken langer duren. Bedrijven krijgen ook extra vragen in verband met de dure energiecontracten of leveringsproblemen van producten.

Net binnen