Opspattend water in Geestmerambacht. Dat beeld, gemaakt door Alkmaarse, is goed voor erepodium bij fotowedstrijd van waterschap

Opspattend water in Geestmerambacht.© Foto Nathalie Tol

Martijn Gijsbertsen
Noord-Scharwoude

Het beeld van opspattend water in recreatiegebied Geestmerambacht in Noord-Scharwoude is in de prijzen gevallen bij de fotowedstrijd ’Water. Geniet ervan!’ van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

De foto van Nathalie Tol uit Alkmaar, gemaakt vlakbij restaurant Love & Hunters, heeft voldoende publieksstemmen in de wacht gesleept voor een plek op het erepodium: de derde plaats.

In totaal hebben bijna 300 deelnemers opnamen die passen bij het gekozen thema ingestuurd naar het waterschap voor Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. In totaal brachten ruim 4800 mensen via online stemming hun voorkeur uit.

Campagne

De fotowedstrijd hoort bij een campagne van HHNK om inwoners bewust te maken wat zij kunnen doen voor schoon en gezond water. Zodat zij er in kunnen blijven zwemmen, varen en vissen.

(Tekst gaat door onder de foto)

De winnende foto met zwarte zwanen en hun jongen.© Foto Pieter Peereboom

Met bijna een vijfde van alle uitgebrachte stemmen is Pieter Peereboom uit Marken tot winnaar uitgeroepen. Hij legde bij een particulier twee zwarte zwanen met hun vijf jongen vast.

Eervolle vermeldingen zijn er voor Corina Sas uit Andijk en Rudolf Reeker uit Landsmeer. Sas fotografeerde een motorschuit met schipper en scheepshond bij ondergaande zon in Onderdijk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Motorschuit met schipper en scheepshond in Onderdijk.© Foto Corina Sas

Rudolf Reeker portretteerde een deelnemer die bij de activiteit ’Fiets ’m erin’ tijdens de sport- en feestweek bij watersportvereniging De Breek in Landsmeer een nat pak haalde.

(Tekst gaat door onder de foto)

Nat pak tijdens ’Fiets ’m erin’ in Landsmeer.© Foto Rudolf Reeker

Natuurgebied

Een zwartwit opname van Corinne de Kroon uit Enkhuizen van een zwaan met op de achtergrond een wegvarend bootje eindigde ook in de top vijf. Deze foto is gemaakt in natuurgebied De Weelen in Lutjebroek/Grootebroek.

Witte zwaan op golven van wegvarend bootje in Lutjebroek/Grootebroek.© Foto Corinne de Kroon

Net binnen