Met sponsordiner steunt Stichting Leergeld gezinnen met financiële beperkingen

Het sponsordiner wordt in het restaurant van het Dijklander Ziekenhuis georganiseerd.© Archieffoto ANP

Ricky Mohabbat
Hoorn

Op 25 september organiseert Stichting Leergeld West-Friesland het sponsordiner ’Eten voor het goede doel’ in het restaurant van het Dijklander Ziekenhuis.

Tijdens het diner zullen er items geveild waaronder een gesigneerd voetbalshirt van AZ-speler Dani de Wit. Met het geld ondersteunt de stichting gezinnen met beperkte financiële middelen. „Schoolkosten, sport en hobby zijn enkele dingen waar wij bij helpen. Maar ook voor fietsen en laptops kunnen gezinnen bij ons terecht”, vertelt Fred Beemsterboer van Stichting Leergeld.

Voor de coronapandemie werd er jaarlijks een diner georganiseerd. „Toen de vorige organisatoren ermee stopten, zijn er nieuwe mensen bij betrokken. In het Dijklander Ziekenhuis staat er een hele leuke kok. Hij is toen benaderd met de vraag of hij iets voor ons wilde betekenen. Zodoende wordt het diner in het ziekenhuis georganiseerd.”

Inflatie

Ondanks het duurder worden van het leven dankzij de huidige prijsstijging van boodschappen, energie en gas, merkt Beemsterboer dat er niet meer steunaanvragen binnenkomen. „Mensen kunnen ons niet altijd vinden. En als zij ons vinden, is de drempel vaak te hoog om echt om hulp te vragen. Men hoeft geen schaamte te voelen om ons om hulp te vragen. Het gaat anoniem. Niemand zal te weten komen dat er steun van Stichting Leergeld komt. Informatie en gegevens zijn veilig bij ons”, meldt Beemsterboer.

Lees ook: Stichting Emmaus schenkt 1500 euro aan stichting Leergeld West-Friesland

Voor het sponsordiner zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie op www.leergeldwestfriesland.nl.

Net binnen