Nieuw kleed familie Verheul wordt wel erg snel vies

Nancy Ubert

Heb je een lichtbeige tapijt gekocht, verschijnen er na twee maanden donkere vlekken op het kleed. Precies bij de plekken waar de familie gewoonlijk zit. Het echtpaar Verheul uit Leiden zit met dit probleem en wil weten ,,zonder de aardige verkoper meteen zwart te maken’’ wat je zou kunnen doen.

De verkoper heeft het probleem laten onderzoeken en is ervan overtuigd dat de vlekken door invloed van buitenaf zijn ontstaan. ,,Wat adviseert het ombudsteam ons?’’

Tja, het is een licht kleed. Als consument kun je weten dat zo’n tapijt snel vlekt. Aan de andere kant zit het paar met dezelfde pantoffels op de bank als bij het oude grijze kleed dat er eerst lag. Hier zou een onafhankelijke deskundige naar moeten kijken, niet iemand die door de verkopende partij is gestuurd. Maar dat wordt al snel een kostbare zaak.

Uitgesprokenzaak.nl

Is de winkel CBW-erkend? Dan is het advies de klacht voor te leggen aan geschillenbeoordeling door uitgesprokenzaak.nl. Die kan uitspraak doen of de klacht gegrond is en het probleem zo nodig laten onderzoeken. De uitspraak van uitgesprokenzaak.nl is bindend. De kosten die je moet maken, vallen mee. Zie www.uitgesprokenzaak.nl.

Na rijp beraad (en een schoonmaaktip van ons) besluiten de Verheuls zelf hun tapijt te reinigen. ,,Het resultaat is verbluffend.’’

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Net binnen