Zoekactie naar vermiste zwemmer in ’t Wed in Overveen hervat, 32-jarige man waarschijnlijk verdronken

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 6
Internetredactie
OVERVEEN

De politie gaat zaterdagochtend verder met zoeken naar de man die vrijdagavond in het water verdween bij Overveen. Er wordt vanuit gegaan dat de 32-jarige man is verdronken. Waterplas ’t Wed is voor de komende dagen afgesloten.

De man werd vrijdag aan het begin van de avond voor het laatst gezien in het water. Daarna werd een grote zoekactie opgezet door de hulpdiensten. De broer van de vermiste zwemmer heeft de plek aangewezen waar de man is gezien.

Lees ook: Zoektocht naar drenkeling in ’t Wed gaat door. ’Hij lag op het luchtbed, zwaaide nog eens naar familie, viel eraf en verdween’

Duikers van de brandweer hebben vergeefs in het water gezocht, met behulp van de Bloemendaalse Reddingsbrigade. Recreanten vormden een menselijke ketting in het het water en een persfotograaf heeft gezocht met een drone.

Lees ook: Recreanten vormen ketting om in het water te zoeken. Zoektocht naar vermiste zwemmer bij ’t Wed in Overveen gestaakt

De zoekactie had niks opgeleverd, waarop is besloten om zaterdag weer verder te zoeken. De burgemeester heeft alvast besloten om het duinmeer voor de komende dagen af te sluiten. Rondom de voetpaden zijn hekken geplaatst en er staan beveiligers.

(Tekst gaat door onder foto)

© Michel van Bergen

„De politie en gemeente doen de nadrukkelijke oproep aan mensen om het gebied de aankomende dagen niet te bezoeken, zodat de hulpdiensten in alle rust de zoekactie kunnen voortzetten. Dit kan enkele dagen duren”, aldus de gemeente Bloemendaal.

© Michel van Bergen

Net binnen