Recreanten vormen ketting om in het water te zoeken. Zoektocht naar vermiste zwemmer bij ’t Wed in Overveen gestaakt

© Michel van Bergen

1 / 5
Internetredactie
Overveen

Groots uitgerukte hulpdiensten zijn vrijdagavond op zoek gegaan naar een vermiste zwemmer in het water van duinmeer ’t Wed in Overveen. De zoektocht is inmiddels gestaakt en gaat zaterdag verder.

Er werd sinds ongeveer 18.00 uur gezocht. De omgeving werd afgezet. De broer van de vermiste man heeft de locatie aangewezen waar hij voor het laatst gezien is. ’t Wed is ter plekke negen meter diep. Ook zijn kleding is gevonden. Meerdere brandweereenheden kwamen ter plaatse. Duikers van de brandweer hebben vergeefs in het water gezocht, met behulp van de Bloemendaalse Reddingsbrigade. Er landde ook een trauma-helikopter, maar die is uiteindelijk weer weggevlogen.

Met een drone van een persfotograaf is gezocht naar de vermiste man. Recreanten hebben een menselijke ketting gevormd om in het water te zoeken. Rond 20.45 uur was de zwemmer nog steeds niet gevonden. De reddingsbrigade staakte in overleg met andere hulpdiensten de zoektocht rond half tien. Zaterdag wordt de zoektocht naar de man hervat. De familie van de man is opgevangen.

© Michel van Bergen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen