Geredde automobiliste (32) in sloot Opperdoes alsnog overleden

De auto van het slachtoffer wordt in Opperdoes uit het water gehaald.© Glocal Media

Michiel Snik
Opperdoes

De 32-jarige automobiliste uit Midwoud die het afgelopen weekend in Opperdoes uit een sloot werd gered, met hulp van twee persfotografen, is alsnog overleden.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 18.30 uur aan de Zuiderweg in Opperdoes. De beide fotografen kwamen af op de melding van het ongeluk en zagen dat het voertuig vrijwel helemaal onder water lag met de neus in de modder. Zij twijfelden geen moment en doken het water in. Hierbij werd de achterruit van de auto ingeslagen door één van de fotografen, die zich daarbij verwondde.

Reanimatie

In het voertuig bleek de 32-jarige vrouw te zitten. De groots uitgerukte hulpdiensten, waaronder het MMT (Mobiel Medisch Team) per helikopter, hebben geassisteerd bij de reanimatie van het slachtoffer, waarna zij in zorgwekkende toestand is opgenomen in het ziekenhuis.

De politie laat nu weten dat de automobiliste alsnog is overleden. ,,Erg triest voor de jonge vrouw en de nabestaanden’’, reageert persfotograaf Ramon Vegelien, die bij de reddingsactie was betrokken. ,,Ik heb nog contact gehad met de echtgenoot, die erg dankbaar was dat wij in de sloot sprongen. Als mij nog een keer zoiets zou overkomen, zou ik weer die sloot in gaan.’’

Lees ook: Redders over actie in Opperdoes: ’Sta je op dat autoraam te slaan alsof je leven er van af hangt’

Net binnen