’Het is vervelend om ’nee’ te moeten verkopen’. Camping Hoeve Ons Lust in Julianadorp denkt aan uitbreiding

Sandra Bak en haar man Albert Komen. ,,Het is hier in deze omgeving niet dik gezaaid met kampeermogelijkheden.’’

Jan Ambriola
Julianadorp

Naast de oprijlaan van de camping ’Hoeve Ons Lust’ staat een bordje met als opschrift ’VOL’. Dat laat aan duidelijkheid niets te wensen over. „Natuurlijk zijn wij daar blij mee”, zegt eigenaresse Sandra Bak, maar daardoor moeten wij ook vaak ’nee’ verkopen en dat is jammer.’’

In 2004 namen Sandra (45) en haar man Albert Komen (54) het bloembollenbedrijf van Alberts ouders over in Julianadorp, gelegen aan de Zanddijk en de kruising met de Middenvliet.

Twee jaar later openden zij daar hun camping. Aanvankelijk werd er gestart met vijftien plekken maar inmiddels is dit aantal verdubbeld. De camping biedt plaats aan campers, caravans, vouwwagens en tenten. Sanitairunits zijn aanwezig. De prijs in het hoogseizoen is 25 euro per plek per dag voor twee personen en in het laagseizoen 20 euro. Elke persoon extra bovenop die twee personen betaalt 6,50 euro per dag. Daar komt alleen nog de toeristenbelasting bij.

Nederlandse gasten

Sandra: „Ons seizoen loopt van midden maart tot eind oktober. In het voor- en naseizoen zijn dat overwegend Duitse en Nederlandse gasten maar in het hoogseizoen zijn de Nederlanders veel sterker vertegenwoordigd.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Camping ’Hoeve Ons Lust’ aan de Zanddijk in Julianadorp.© Foto’s RedMouse

Op hetzelfde terrein runnen zij een bloembollenbedrijf. Gaat dat goed samen met een camping? „Absoluut”, lacht Sandra. „Sterker nog, onze gasten zijn erg nieuwsgierig en hebben veel interesse in het bedrijf. Zij kennen een bos bloemen in een vaas en ze weten wat een bol is, maar het hele proces van het begin tot het eind en wat daarbij komt kijken is hen vaak totaal onbekend. Wij geven rondleidingen in de schuur en nemen ze ook mee het land op. Dat vinden ze fantastisch. Wij houden gezien onze werkzaamheden ook rekening met de gasten. Als de wind verkeerd staat gaan wij niet aan de gang op het aangrenzende land anders zit alles onder het stof.”

Imker

Op de camping kunnen de gasten bloemen en bollen kopen alsmede verse broodjes. Een plaatselijke imker zorgt voor de honing en fietsen zijn er te huur. Wekelijks wordt er op vrijdag verse vis gerookt en jaarlijks wordt er met de gasten een zeiltochtje op een botter gemaakt.

De camping bij de Donkere Duinen zal binnenkort verdwijnen. Hoe kijkt Sandra hier tegenaan? „Nu snij je iets aan wat onze aandacht heeft. Het is hier in deze omgeving niet dik gezaaid met kampeermogelijkheden. Helaas moeten wij steeds vaker mensen teleurstellen die willen boeken.’’

Vaste klantenkring

,,Wij hebben qua land de mogelijkheid om uit te breiden en overwegen dit ook. Uiteraard zullen daar de nodige aanpassingen voor moeten worden gedaan en er zal er extra sanitairgelegenheid moeten komen. Wij vinden het gewoon erg jammer en vervelend om ’nee’ te moeten verkopen aan de mensen die hier willen genieten aan de kust. In al die jaren hebben wij een vaste klantenkring opgebouwd en die willen wij graag in stand houden. De beoordelingen en reviews zijn uitermate goed en daar zijn wij blij mee. En dichterbij het strand kun je hier haast niet zitten.”

Net binnen