Persfotografen redden inzittende uit te water geraakte auto in Opperdoes: slachtoffer gereanimeerd [update]

© GLOCALmedia

Internetredactie
Opperdoes

Twee heldhaftige persfotografen hebben zaterdagavond de inzittende van een te water geraakte personenauto uit het voertuig weten te halen bij de sloot langs de Zuiderweg in Opperdoes. De vrouw, een 32-jarige inwoonster van Medemblik, is er slecht aan toe.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 18.30 uur. Toen de vanwege het ongeval aanwezige persfotografen zagen dat het voertuig vrijwel helemaal onder water lag met de neus in de modder, twijfelden zij geen moment en doken het water in. Hierbij werd de achterruit van de auto ingeslagen door één van de fotografen, die zich daarbij verwondde.

Lees ook: Redders over actie in Opperdoes: ’Sta je op dat autoraam te slaan alsof je leven er van af hangt'

In het voertuig bleek de vrouw te zitten. De groots uitgerukte hulpdiensten, waaronder het MMT (Mobiel Medisch Team) per helikopter, hebben geassisteerd bij de reanimatie van het slachtoffer. Duikers hebben in de sloot gezocht, maar verder niemand aangetroffen.

De VOA (Verkeersongevallenanalyse) doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Een politiewoordvoerster laat weten dat het slachtoffer zaterdagavond in zorgwekkende toestand is opgenomen in het ziekenhuis. Meer mededelingen kan de politie zondagochtend niet over haar gezondheidstoestand doen.

© GLOCALmedia

Net binnen