Zilver nog brug te ver, maar Van der Mee neemt wel brons mee van EK bankdrukken

Robin van der Mee (links) met de Duitse deelnemer Thomas Kraemer.

Robin van der Mee (links) met de Duitse deelnemer Thomas Kraemer.© Aangeleverde foto

Ruud Ramler
Julianadorp

Robin van der Mee (55) uit Van Ewijcksluis heeft brons behaald bij het EK Bench Press toernooi in de masters 2 (vijftig plus) categorie.

Bankdrukken is een populaire vorm van krachttraining. Waarbij de gewichten liggend op een bank omhoog omhoog worden geduwd.

Dit toernooi werd in vriendschappelijke sfeer afgewerkt. Ondanks de onderlinge concurrentie werd er veel informatie gedeeld over trainingsmethodes, voeding en tactiek. Ook kwam het voor dat deelnemers elkaar tot het laatste moment bleven aanmoedigen.

De eerste twee pogingen van Van der Mee, respectievelijk 160 en 165 kilogram, waren al dermate goed dat de derde plaats in Boedapest verzekerd was.

Lichaamsgewicht

De krachtsporter die traint bij Classic Gym in Julianadorp kon bij zijn derde en laatste beurt kiezen voor een persoonlijk- en Nederlands record van 170 kg te gaan, of een gooi te doen naar het zilver. Atleet en coach besloten tot het laatste, ook omdat Van der Mee met zijn lagere lichaamsgewicht in het voordeel was ten opzichte van zijn rivaal. Maar 175 kilo was op dit moment iets te hoog gegrepen.

Hij behield in de door NOC NSF erkende wedstrijd met 7,5 kilo niettemin een ruime afstand ten opzichte van nummer vier.

Net binnen