PSV verslaat Ajax met 5-3 en wint Johan Cruijff Schaal

Ajax goalkeeper Jay Gorter tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal tussen Ajax Amsterdam en PSV Eindhoven in de Johan Cruijff Arena op 30 juli 2022 in Amsterdam.

Ajax goalkeeper Jay Gorter tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal tussen Ajax Amsterdam en PSV Eindhoven in de Johan Cruijff Arena op 30 juli 2022 in Amsterdam.© ANP

ANP
AMSTERDAM

PSV heeft een doelpuntrijke aflevering van de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De bekerwinnaar klopte landskampioen Ajax met 5-3 in Amsterdam. Guus Til scoorde driemaal.

Steven Bergwijn schoot Ajax in de 15e minuut op voorsprong tegen zijn oude club. PSV vocht zich terug in de wedstrijd en ging door twee identieke doelpunten met een voorsprong rusten. Til kopte in de 32e minuut en in blessuretijd raak na voorzetten van Cody Gakpo. Bij dat tweede doelpunt ging Ajax-doelman Jay Gorter in de fout.

Antony schoot Ajax in de 54e minuut op gelijke hoogte. In de 65e minuut was Gorter ook schuldig aan een treffer van Gakpo. Til maakte 4 minuten later zijn derde doelpunt.

Mohammed Kudus scoorde in de 72e minuut voor Ajax, dat even later met tien man verder moest na een rode kaart voor de ingevallen Calvin Bassey. Invaller Xavi Simons bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 5-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen