Meerlanden haalt alleen minder afval op in Haarlemmermeer

© Archieffoto Mediahuis

Arnold Aarts
Haarlemmermeer

Alleen inwoners van de gemeente Haarlemmermeer kunnen deze zomer minder vaak hun groente-, fruit- tuinafval laten ophalen.

De afvalinzameling in Haarlemmermeer gebeurt door verwerkingsbedrijf Meerlanden. In plaats van wekelijks wordt het GFT-afval deze zomer om de week opgehaald, als gevolg van personeelstekort en vakanties van medewerkers.

De maatregel, die geldt van 18 juli tot en met 26 augustus, is alleen van kracht voor de poldergemeente. Andere gemeenten waar Meerlanden afval ophaalt (Bloemendaal, Heemstede en Hillegom) houden het gebruikelijke ophaalregime.

Ook inwoners van gemeenten die bij Spaarnelanden zijn aangesloten (onder meer Haarlem), kunnen hun bakken net zo vaak op straat zetten als anders.

Jubileum

Meerlanden bestaat dit jaar een kwart eeuw en viert dat op zaterdag 27 augustus met een gratis interactief festival op de milieustraat in Rijsenhout met foodtrucks, workshops en rondleidingen.

Er is voor jong en oud van alles te doen zoals koffiedik kijken, achterop een vuilniswagen stappen en je eigen compost maken. Er is vintage kleding, meubels uit de kringloopwinkel en er kan naar goud worden gezocht in afgedankte elektronica.

Net binnen