Kamervragen over misstanden Hoornse Villa Maria

Villa Maria aan het Keern in Hoorn.© Foto Cyclomedia

Ricky Mohabbat
Hoorn

Er zijn Kamervragen gesteld over het Hoornse gezinshuis Villa Maria.

De vragen, gericht aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zijn ingediend door PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis. Hij wil onder meer weten welke signalen over misstanden die beschreven worden in het artikel van onderzoeksplatform Follow The Money bekend zijn bij de staatssecretaris. En ook wil hij meer weten over het feit dat het gezinshuis heeft kunnen uitbreiden, terwijl er al klachten binnenkwamen bij onder andere Jeugd- en Gezinsbescherming, het Advies en Klachtenbureau Jeugd en de gemeente Den Helder. Ook vraagt hij zich af waarom de door klokkenluiders gesignaleerde misstanden konden voortduren.

Follow the Money

De misstanden kwamen aan het licht door onderzoek van journalistiek platform Follow The Money. De organisatie van het Hoornse CU-kandidaats-raadslid Ilène Maria kwam hierdoor onder vuur te liggen. In het artikel wordt onder andere gewezen op onveilige situaties, brandveiligheid en hygiëne in het tehuis voor uit huis geplaatste jongeren. In het artikel van journalist Judith Spanjers delen 19 klokkenluiders hun negatieve ervaringen met Maria en met het gezinshuis.

Lees ook: Gezinshuis Villa Maria met locaties in Hoorn en Den Helder onder vuur: 19 klokkenluiders doen verhaal over onveilige situaties

Net binnen