Schietincident oprit A1 en brandbom bij woning in Naarden, politie doet onderzoek [update]

© Foto’s: Caspar Huurdeman

© Foto: Caspar Huurdeman

Internetredactie
Naarden

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag onderzoek gedaan naar een mogelijk schietincident op de A1 bij Naarden. Op de oprit van de snelweg in de richting van Amsterdam werden kogelhulzen aangetroffen. Een woning aan de Amsterdamsestraatweg werd even daarvoor door een vermoedelijke brandbom getroffen.

De brandaanslag ging vermoedelijk aan het schietincident vooraf. Het schietincident werd rond 5.00 uur gemeld. Bij de woning werd om 4.20 uur brand gemeld. De voordeur en gevel werden getroffen door een vermoedelijke brandbom. De gevel rondom de voordeur was zwartgeblakerd.

De bewoonster liet aan de politie weten dat het de derde brandaanslag op de woning is. Op 20 juni was de poort aan de weg doelwit. Zaterdag moest een raam naast de voordeur het ontgelden en in de nacht van zaterdag op zondag werd vermoedelijk een brandbom bij de voordeur neergelegd of bevestigd.

© Foto: Caspar Huurdeman

De recherche heeft op drie plekken forensisch onderzoek gedaan: bij de woning, bij de oprit van de A1 en op een plaats delict op de Amsterdamsestraatweg tussen de woning en de oprit in. Bij de woning werden schilfers van de vermoedelijke brandbom verzameld, bij de oprit kogelhulzen. De oprit werd om 8.30 uur weer vrijgegeven. Bij het onderzoek werd ook een speurhond ingezet.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Niemand raakte gewond.

De politie laat zondagmiddag weten dat er gezocht wordt naar een specifieke getuige die tussen 4.00 en 5.00 uur op de Amsterdamsestraatweg reed in een kleine auto.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen