Rob Stenders brengt Tineke de Nooij (81) terug op de radio

© ANP

Hilversum

Tineke de Nooij is nog geen half jaar nadat ze met pensioen ging teruggekomen van haar beslissing om te stoppen met radio maken. Het 81-jarige icoon krijgt binnenkort zendtijd op het digitale themakanaal Vintage Veronica van Radio Veronica. Dat zegde zenderbaas Rob Stenders zaterdag toe nadat De Nooij kenbaar maakte dat ze spijt had dat ze was gestopt.

De Nooij stelde in een speciale veteranen-uitzending op Veronica dat ze het radio maken miste en dat ze misschien „maar weer eens een keer” iets ging doen. „Ik denk op internet of zo, iets heel stoms. En als jullie roepen ’we hebben een paar leuke uren’, nou dan kom ik langs.”

Stenders was ook aanwezig in de studio en bood De Nooij direct een plek aan. „Dit moet wel te regelen zijn, Tineke”, aldus de dj en zendermanager. „We geven je je hobby terug.” De Nooij reageerde blij verrast op de aanbieding van Stenders. „Ik ben helemaal verbijsterd. Wat leuk. Goed zo. Ik wil jullie bedanken. Wauw. Ik kom hier dus terug?”

De Nooij nam eind januari na zestig jaar afscheid van de radio toen ze haar Omroep MAX-programma TinekeShow voor het laatst presenteerde op NPO Radio 5. Ter gelegenheid van haar pensioen werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Met een programma op Vintage Veronica keert De Nooij terug bij haar roots. Ze was in 1960 betrokken bij de oprichting van Radio Veronica en werd er de eerste vrouwelijke discjockey van Nederland.

De precieze invulling van de uren van De Nooij is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk op welke termijn ze te horen is.

Net binnen