Brandweerlieden Slootdorp ’uit de kleren’ als protest tegen voorgenomen sluiting. ’Wij laten ons niet uitkleden, doen we liever zelf’

© Foto Brandweer Slootdorp

Casper Duin
Slootdorp

In de navolging op de brandweer Berkhout gingen de brandweerlieden van de post Slootdorp deze week op ludieke wijze ’uit de kleren’als protest tegen de bezuinigingen van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Dit met de slogan: wij voelen ons uitgekleed.

Op initiatief van raadslid Pieter de Jong werd het stokje deze week overgedragen aan brandweer Slootdorp. Als de plannen van de Veiligheidsregio doorgaan zal hun post gesloten worden.

Slagkracht

,,Het sluiten van deze post zal leiden tot langere opkomsttijden en onder aan de streep is de burger daar de dupe van’’, zo reageert commandant Arjen Bil van de brandweer Slootdorp. ,,Naast het verdwijnen van de post Slootdorp zullen onder andere Hippolytushoef en Wieringerwaard afgeslankt worden. Hierdoor verliest de brandweer veel slagkracht in de gemeente Hollands Kroon. En dat terwijl wij onze omgeving zien veranderen. Nieuwe en grotere industrie. Grote verblijfsgebouwen voor arbeidsmigranten, en een toename van zorgboerderijen. Dit alles zal leiden tot gevaarlijke situaties. Wij maken ons hier oprecht zorgen over’’, aldus Bil.

Daarom stelt de brandweer Slootdorp niet alleen namens zichzelf, maar ook namens de inwoners van gemeente Hollands Kroon te spreken. ,,Wij laten ons niet uitkleden, doen we liever zelf.’’ Vorige week vertelde Linda Kat, woordvoerster van de Veiligheidsregio, in deze krant dat het plan om twee brandweerkazernes (Ursem en Slootdorp) te sluiten en bij veertien van in totaal 52 posten het takenpakket af te slanken ’niet in beton is gegoten’.

Net binnen