AZ heeft Odgaard binnen: Deense aanvaller tekent tot 2027

Jens Odgaard als speler van RKC.

Jens Odgaard als speler van RKC.© Foto ANP / Bart Stoutjesdijk

Theo Brinkman

Alkmaar AZ heeft de transfer van Jens Odgaard afgerond. De Deense aanvaller die afgelopen seizoen voor RKC speelde, heeft een contract tot 2027 getekend.

Odgaard (23) stond onder contract bij Sassuolo (Italië), maar werd de afgelopen jaren meerdere keren verhuurd. Zo speelde hij op huurbasis voor Heerenveen, Pescara, Lugano en dus ook voor RKC. Bij RKC kende Odgaard zijn beste seizoen. Hij scoorde elf keer en gaf zes assists.

In zijn jeugd speelde Odgaard bij Lyngby BK. Daarvandaan vertrok hij in 2017 naar Inter Milaan, waarna hij een jaar later de stap naar Sassuolo maakte.

,,AZ is een grote club in Nederland en dus ook voor mij.’’, zegt Odgaard op de site van AZ. ,,Dit is een grote stap voor mij en één in de goede richting. Ik kan niet wachten om aan de Eredivisie en de Europese wedstrijden te beginnen.”

,,We hebben de afgelopen jaren gezien dat hij op meerdere posities uit de voeten kan’’, zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ. ,,Wij denken dat hij goed bij AZ past omdat hij heeft bewezen makkelijk doelpunten te kunnen maken. Daarnaast is hij een intelligente speler, goed in de kleine ruimte en heeft hij een goed schot in zijn linkerbeen.”

Net binnen