Lopend, varend en suppend zwerfafval opruimen uit Noordhollandsch Kanaal. Recycle Valley zoekt vrijwilligers

Recycle Valley maakt zaterdag het Noordhollands Kanaal zwerfafvalvrij.

Recycle Valley maakt zaterdag het Noordhollands Kanaal zwerfafvalvrij.© Foto Recycle Valley

Jacco van Oostveen
Watergang

De organisatie Recycle Valley maakt zaterdag 25 juni met hulp van vrijwilligers het Noordhollands Kanaal zwerfafvalvrij. Dat gebeurt in verschillende teams, die lopend, varend en suppend troep opruimen uit het kanaal en langs de waterkant.

Het Noordhollands Kanaal loopt van Amsterdam tot Den Helder. Speciaal voor deze actie is het kanaal verdeeld in 25 trajecten van gemiddeld drie kilometer. Elk team neemt een traject voor zijn rekening en zal daar ongeveer een uur mee bezig zijn. In deze regio kan er zwerfafval opgeruimd worden tussen Watergang en West-Graftdijk.

Op dit moment hebben zo’n vijftig vrijwilligers zich aangemeld voor de opruimdag. Wie ook aan de actie mee wil doen, kan zich opgeven via info@recyclevalley.nl. Dat kan als ZAP’er (zwerfafvalpakker) of teamleider, maar ook als team (bijvoorbeeld als bedrijf). Geef daarbij aan op welk traject je afval wil opruimen. De organisatie brengt aangemelde ZAP’ers in contact met teamgenoten.

Recycle Valley is een vanuit Amsterdam opererende organisatie, die in en rond de hoofdstad projecten opzet om zwerfafval terug te drinken en mensen bewust te maken van het probleem.

Meer informatie over Recycle Valley en de zwerfafvalactie in het Noordhollands Kanaal is te vinden op www.recyclevalley.nl.

Net binnen