De Mol in september terug bij LINDA., minder vaak op covers

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Linda de Mol keert op 21 september terug bij haar magazine LINDA. Dat is woensdag op de website van het blad te lezen. De Mol legde haar werkzaamheden bij het tijdschrift en op televisie in januari voor onbepaalde tijd neer na onthullingen in de onlineserie BOOS over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland.

Jeroen Rietbergen, de voormalige partner van De Mol, bekende na de uitzending zich op de werkvloer van The Voice schuldig te hebben gemaakt aan seksueel wangedrag.

De presentatrice zal overigens minder vaak op de covers van het blad verschijnen, stelt hoofdredacteur Karin Swerink op de site. "We waren al een tijdje aan het nadenken over andere covers, zonder Linda", zegt Swerink. "Daar waren we dus al mee bezig, maar de gebeurtenissen hebben dit proces wel versneld." De presentatrice zal wel op het oktobernummer van het blad verschijnen. De Mol schrijft vanaf dan ook weer zelf het redactionele hoofdartikel, wat tijdelijk door Swerink werd opgepakt.

De presentatrice, die na de onthullingen haar relatie met Rietbergen verbrak, liet destijds weten in een "verschrikkelijke nachtmerrie" te zijn beland. Ze stelde televisieopnames uit en verscheen sindsdien niet op de covers van LINDA. Vorige week werd bekend dat De Mol in september weer terug is op televisie, dan wordt de eerder uitgestelde reeks van Miljoenenjacht uitgezonden op SBS6.

Net binnen