Drakenbootraces in Hilversum laatste evenement in serie inzamelingsacties voor speeltuin De Zoutkeet

Bert-Jan van Oel
Hilversum

Met hulp van roeivereniging Cornelis Tromp houdt de Rotary Club Hilversum-West zondag 26 juni een drakenbootrace. Het is de laatste in een serie acties om geld in te zamelen voor speeltuin De Zoutkeet, die deels wordt aangepast, zodat ook kinderen met een beperking er goed terecht kunnen.

De opening wordt om 12.00 uur verricht door kinderburgemeester Marij Uttien. Ook de wethouder van Sport, Karin van Hunnik, zal zondag aanwezig zijn.

Een drakenbootrace is een fun-roeiwedstrijd met amateurteams. Elk team bestaat uit zes roeiers, aangevoerd door een trommelaar. De afstand is niet lang, maximaal 200 meter. Het evenement begint om 11.30 uur en duurt tot 16.30 uur. De organisatie levert de drakenboten en de stuurman. De races vinden plaats op het Hilversums Kanaal bij roeivereniging Cornelis Tromp aan de Vreelandseweg 56, Hilversum.

Er kan nog worden ingeschreven. Ervaring is niet nodig. Bij aankomst krijgt elk team koffie en thee, een professionele instructie, een zwemvest en gelegenheid om te oefenen. Daarna roei je een eerste wedstrijd van 200 meter. Later een tweede wedstrijd weer van 200 meter. Er zijn prijzen te winnen, bijvoorbeeld voor het mooist uitgedoste team. Het prijzenpakket bestaat onder meer uit een middag sloepvaren op de Loosdrechts Plassen en een aantal BWM-items van Van Poelgeest.

Een boot reserveren kost 250 euro voor zes roeiers en een trommelaar en dat is inclusief koffie en thee. Na afloop is er een barbecue voor de deelnemers en hun aanhang, kosten 20,00 euro per persoon. Hiervoor kan apart gereserveerd te worden.

Inschrijven kan op de website van Rotary Hilversum-West : https://www.rotary.nl/hilversumwest/watwedoen/drakenbootrace/. Informatie kan worden verkregen door een mailtje te sturen aan NettyReesink@gmail.com

Net binnen