Dode in recreatiegebied Spaarnwoude was een 35-jarige Amsterdamse, 40-jarige man zit vast in beperking

Het plaats delict in recreatiegebied Spaarnwoude.© Foto Ko van Leeuwen

Robbert Minkhorst
Velsen-Zuid

De gevonden dode in Velsen-Zuid (recreatiegebied Spaarnwoude) blijkt een 35-jarige vrouw uit Amsterdam. Een 40-jarige man, ook uit Amsterdam, zit vast als verdachte.

De politie Noord-Holland gaat uit van een misdrijf. Wat de relatie is (geweest) tussen de opgepakte verdachte en de overleden vrouw, wil de politie niet bekendmaken. De 40-jarige Amsterdammer zit ’in beperking’, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat mag spreken.

Een rechercheteam heeft de zaak in onderzoek. Veel verdere informatie wil de politie, ’in belang van dat onderzoek’, niet geven, zegt een woordvoerder.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het ’CSI-team’ van de politie woensdag in Spaarnwoude.© Foto Ko van Leeuwen

Vermissing

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie melding van een vermissing. Daarna is een zoekactie in Spaarnwoude begonnen. Het stoffelijk overschot van de vrouw vonden agenten woensdagmiddag rond half twee langs de Oostbroekweg, ter hoogte van de Valleiweg. „Het is nog onduidelijk wat precies gebeurd is”, aldus een politiebericht.

Niettemin kon vrij snel een man opgepakt worden die op dit moment alleen verdacht wordt van ’betrokkenheid bij de dood van de vrouw’. „Hij is ingesloten en wordt vrijdag 17 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris”, meldt de politie. Daar laat ze het bij: „De politie doet gezien de status van de verdachte geen verdere mededelingen.”

Wel wordt gehoopt op getuigen die ’iets opvallends’ hebben gezien of gehoord op woensdag in het recreatiegebied. Ook wil het onderzoeksteam weten of iemand een grijze personenauto heeft zien rijden. Wie andere bruikbare informatie over deze zaak denkt te hebben, mag zich ook bij de politie melden.

Net binnen