Grote brand bij ADM Cocoa in Wormer in een nibkoeler, veel rookontwikkeling

© Jurrian Boutsma

© DNP.nu

© Jurrian Boutsma

© DNP.nu

© DNP.nu

1 / 5
Internetredactie
WORMER

Bij de cacaofabriek ADM Cocoa aan de Veerdijk in Wormer is maandagmiddag rond drie uur een brand uitgebroken. Volgens de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland is de brand ontstaan in een nibkoeler. Pas na zes uur kon de brand worden geblust.

Ruim anderhalf uur na de eerste melding van de brand heeft de brandweer de brand opgeschaald naar een grote brand. Uit één van de schoorstenen van de fabriek is hevige rook te zien (video). Om de brand te blussen was stoomblussing ingezet.

De Veiligheidsregio adviseerde omwonenden om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen indien zij last hebben van de rook. Mogelijk kon er ook overlast ontstaan door de geur van cacao die zich door de omgeving verspreidt. De brand zou echter, afgezien van de stank, geen effect hebben op de omgeving. Ook zijn bij de brand geen voorraden betrokken.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP.nu

Volgens waarnemers lijkt het erop dat een van de pijpen van de fabriek door de brand krom trekt. Dit wordt in de gaten gehouden door brandweerlieden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen en hebben personeelsleden de fabriek veilig kunnen verlaten. De rookontwikkeling als gevolg van de brand is in de verre omtrek van de fabriek waarneembaar.

Rond 22.30 heeft de Veiligheidsregio gemeld dat de brand uit is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Jurrian Boutsma