VSV wordt benadeeld door communicatieproblemen arbitrale trio en kan promotie vergeten. David Zonneveld neemt afscheid zonder prijs

Simon Luybé
IJsselstein

David Zonneveld neemt afscheid zonder prijs bij VSV, dat via strafschoppen werd uitgeschakeld door VVIJ.

„Het is helaas voorbij. Ik had nog op een finale gerekend maar telkens als het echt ergens om gaat, is het net niet. En het is een cliché maar penalty’s is een loterij. En voor amateurbegrippen dacht ik wel dat iemand zou bezwijken onder de druk. Alleen VVIJ miste niet een keer en wij wel”, aldus de scheidend trainer.

VSV was beter en kwam voor vanuit een indraaiende vrije trap, die bij de tweede paal door Bart Boogaard werd ingekopt.

„We wisten dat VVIJ moeizaam tot scoren komt. Ze waren gevaarlijk maar alles ging over en naast. Door een hoge terugspeelbal kwamen ze op 1-1”, had Zonneveld gezien.

Malcolm Meijer schoot op de paal en invaller Florent Lievense presteerde het, terwijl de keeper al op de grond lag, om alsnog tegen de doelman aan te schieten in plaats van het lege doel. Het meest opvallend was de niet gegeven strafschop voor het omver gooien van Malcolm Meijer.

„De grensrechters hadden een systeem om de scheidsrechter te informeren maar de klikker deed het niet. Het signaal kwam niet door. Dan kun je toch gewoon je vlag in de lucht steken”, snapte Zonneveld niets van het voorval dat grote consequenties zou hebben. De strafschoppen die volgden nadat het 1-1 bleef, werd gewonnen door VVIJ. Namens VSV scoorden Denzel Meijer en Tim Sewalt. Bij de derde nemer, Bram Hillenaar, ging het mis. Moreno Blom faalde niet maar dat deden alle spelers van VVIJ ook niet.

nacompetitie 2/3e klasse zondag

VVIJVSV1-1

34. Boogaard 0-1, 37. Baggen 1-1

Net binnen