Sparen van spelers in laatste fase pakt goed uit voor Olympia Haarlem in promotieduel

Alje Wiltenburg in duel met Cerezo Hartgers.© Ronald Goedheer

Rinus van der Lugt
Zaandam

Ongetwijfeld zal Olympia Haarlem trainer Barry Tjeertes de nodige twijfels hebben gehad of hij een goede beslissing had genomen een groot aantal spelers te sparen voor de nacompetitie. In de uitwedstrijd tegen tweedeklasser FC Zaandam kreeg Tjeertes zaterdag zijn gelijk door een meer dan verdiende 0-4 zege binnen te halen.

Matig was het wat Olympia Haarlem de laatste duels in de reguliere competitie liet zien. Toch had Tjeertes – ondanks de 4-3 nederlaag van vorige week tegen Stormvogels – er alle vertrouwen in dat zijn spelers op scherp zouden staan. De trainer werd niet teleurgesteld want eindelijk speelde zijn ploeg weer als vanouds.

Omdat de technische staf de tegenstander enkele malen had geanalyseerd was het voor Tjeertes geen verrassing dat de thuisploeg voor een behoudende tactiek had gekozen. Door deze strijdwijze hadden de bezoekers een groot veldoverwicht, maar dat leidde echter niet tot veel kansen.

Dat Olympia Haarlem met een brilstand de kleedkamer kon opzoeken, was te danken aan doelman Dennie van der Giezen die vlak voor de rust op miraculeuze wijze een bal uit zijn doel wist te houden. ,,Ik telde hem al”, erkende Tjeertes na afloop. ,,Toch had ik het gevoel dat als wij zo zouden blijven spelen, dat Zaandam het conditioneel niet meer kon bolwerken.”

Tjeertes zag dan ook geen enkele reden wijzigingen in zijn team aan te brengen. De spelers schaden dit vertrouwen niet, want na de wissel zag Tjeertes weer het ’oude’ Olympia Haarlem. ,,Wij hebben echt fantastisch gespeeld”, klonk het opgetogen uit de mond van de trainer. ,,Niets weggegeven en zelf de kansen die wij kregen benut.”

Hugo ter Hedde opende met een vrije trap de score, waarna Lionel Frederik, Max Ossendrijver en Emanuel Kouaffi de eindstand op 0-4 bepaalden.

Dinsdag wordt de volgende ronde gespeeld en zal Olympia Haarlem in Zeewijk moeten aantreden tegen Stormvogels.

Rinus van der Lugt

Net binnen