Tweede plek zat er voor verliezend VSV niet meer in tegen Swift, ploeg moet voor nacompetitie op bezoek bij VVIJ in IJsselstein

Malcom Meijer strijdt met André Kuypers om de bal.

Velserbroek

VSV kon de tweede plaats in de derde klasse nog binnenhalen, maar dan had alles mee moeten zitten. Swift was met 2-4 te sterk.

Trainer David Zonneveld had al rekening gehouden met een derde plaats en gaf wat basisspelers rust. ,,Nummer twee ZSGOWMS stond met de rust al met 0-3 voor, dus wisten we al dat een tweede plek er niet meer in zou zitten. Dat houdt nu wel in dat we starten op bezoek tegen VVIJ in de nacompetitie in plaats van tegen een derdeklasser in eigen huis.”

De ploeg uit IJsselstein is tweedeklasser en defensief lastig te verslaan. ,,Aanvallend gezien scoren ze heel weinig, maar ze verliezen ook niet ruim. We spelen dus bij VVIJ op kunstgras. Dat is geen nadeel, want bij ons ligt er een matig veld waarop combineren lastig is”, concludeerde Zonneveld, die aan zijn laatste weken als trainer van VSV bezig is. Als VSV dat duel wint, is ZSGOWMS mogelijk de opponent voor promotie naar de tweede klasse.

Vanaf de aftrap ontstond er een leuk en enerverend duel op sportpark De Hofgeest. Swift was ondanks kansen van VSV de gelukkigste in de afronding. Voor de rust kwamen de Amsterdammers op een 0-2 voorsprong. Dat smetje poetste de thuisploeg in het eerste kwartier na de rust meteen weg. Spits Malcom Meijer zorgde voor de 1-2 en een bezoeker schoot de bal in het eigen doel.

Denzel Meijer leek daarna de 3-2 te maken, maar de arbiter had een overtreding gezien van Meijer. VSV liep daarna nog twee keer in het mes van de Amsterdamse counter en incasseerde dus een 2-4 nederlaag.

Overige uitslagen: Spaarnwoude - RKDES 1-4. Alliance ’22 - FC Aalsmeer 4-3. Doelpunten Alliance:Boris Korstenbroek, Nigel Hoep, Laurens van Herk en Jeroen van den Hoek. RCH - Ilpendam 0-3.

Net binnen