’Vorige keer leek het wel kermis, gekkenhuis’, wandelen langs muzikale tuinen in Zwaagdijk-Oost

Genieten van muziek in de tuinen van Zwaagdijk-Oost.© Foto aangeleverd

Leo Blank
Zwaagdijk-Oost

Zwaagdijk-Oost maakt zich na twee coronajaren stilstand op voor de jaarlijkse muzikale wandeling langs tuinen van bewoners. Zondag 5 juni zijn bezoekers welkom van half twee tot half zes.

Stichting Nexus lanceerde het idee een aantal jaren geleden en vanaf de eerste editie bleek het een voltreffer. Volgens Frits de Groot van de organisatie was de viering van zeventig jaar bevrijding in 2015 de aanleiding.

„Toen werd het evenement gehouden in acht tuinen, verspreid over het hele dorp. Daar zijn we van teruggekomen omdat de afstanden tussen de plekken waar gemusiceerd werd, te groot bleek”, aldus De Groot.

Tuinstraat

Nu wordt elk jaar, tenminste als corona geen roet in het eten gooit, gekozen voor een deel van Zwaagdijk-Oost. Zodat de muzikale wandeling voor iedereen prima te doen is. Ditmaal is het gedeelte aan de beurt ter hoogte van de Tuinstraat. Om precies te zijn: vier tuinen tussen Zwaagdijk 191 en 236 en drie aan de Tuinstraat zelf.

Deelnemende tuinen zijn herkenbaar aan de aankondiging op de brug of bij het toegangspad. Op elk adres ligt ook een plattegrond klaar waarop de locaties staan aangegeven.

Ditmaal kostte het de nodige zweetdruppels om voldoende bandjes en solisten te vinden. En ook blijkt niet iedere tuineigenaar even warm te lopen om publiek te ontvangen.

Uiteindelijk is alles op zijn pootjes terechtgekomen en kunnen bezoekers in zeven tuinen genieten van levende muziek en een drankje. De Groot: „De winst is voor de bewoners. De weersverwachting is goed, dus we rekenen op heel veel mensen. Drie jaar geleden vond de wandeling plaats in de nieuwbouw. Het leek wel kermis, zo’n gekkenhuis.”

Net binnen