Wel extra tips, maar nog geen aanhouding na aanranding in de trein: ’Het is best een intensief karwei om alle videobeelden na te gaan’

De vrouw kon in Alkmaar wegkomen, waar NS-medewerkers van Service & Veiligheid haar hielpen en de politie inschakelden. Foto ter illustratie.

De vrouw kon in Alkmaar wegkomen, waar NS-medewerkers van Service & Veiligheid haar hielpen en de politie inschakelden. Foto ter illustratie.© Archieffoto ANP

Suzanne Rijnja
Alkmaar

De politie heeft nog geen aanhouding gedaan in het onderzoek naar de aanranding maandagavond. Een 19-jarige vrouw werd veertig minuten lang lastiggevallen in een verder lege coupé in de trein van Amsterdam naar Alkmaar.

Woensdag meldde de politie al dat er een tiental tips was binnengekomen. „Daar zijn er nog enkele bijgekomen die we natrekken”, aldus de politiewoordvoerster. In dat onderzoek worden ook camerabeelden bekeken, onder meer die van de NS. „Het onderzoek is in volle gang, maar het is best een intensief karwei om alle videobeelden na te gaan.”

Mensen die een vermoeden hebben wie de man is, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Hij heeft een opvallende tattoo in zijn gezicht, is ongeveer veertig jaar oud, kalend met kort blond haar en 1.70 lang.

Lees ook: Golf van verontwaardiging na aanranding in de trein: ’Kijk, hierom wil ik dus ook niet dat mijn kind alleen weggaat of met de trein gaat, doodeng’

Lees ook: Veertig minuten lang zat de vrouw (19) alleen met de man die haar aanrandde. Hoe kan het dat niemand hen zag de hele rit? Loopt er dan geen conducteur langs?

Net binnen