Beelden dader steekpartij in centrum Alkmaar vrijgegeven door politie, dader en slachtoffer kennen elkaar

© Videostill

© Videostill

© Videostill

1 / 3
Internetredactie
Alkmaar

De politie heeft woensdag herkenbare beelden van de dader van de steekpartij op De Laat in het centrum van Alkmaar vrijgegeven. Bij die steekpartij op 19 oktober in 2021 raakte een 30-jarige man gewond. De verdacht en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar.

De politie weet inmiddels wie de dader is. Om hem te vinden zijn herkenbare beelden verspreid. De politie vermoedt dat de man in de omgeving van Arnhem verblijft. In het opsporingsprogramma Bureau GLD liet een woordvoerster van de politie weten dat het slachtoffer en de dader elkaar kennen. ,,Ze hebben een aanvaring met elkaar gehad waarbij ook klappen zijn gevallen. Maar volgens het slachtoffer was het inmiddels opgelost en groeten de twee elkaar weer wanneer ze elkaar tegenkomen. We weten daarom ook weinig tot niets over het motief van de dader.’’

Bij de steekpartij, die rond 11.45 uur plaatsvond, gebruikte de dader die op een scooter kwam aanrijden een groot kapmes. Het slachtoffer werd na de steekpartij met spoed naar het ziekenhuis gebracht en direct aan zijn verwondingen geopereerd. ,,Hij heeft gevreesd voor zijn leven’’, laat de woordvoerster van de politie weten in de uitzending.

De politie vraagt mensen die weten waar de op de beelden vertoonde man verblijft, dit te melden via 0800-6070 of 0800-7000 (anoniem).

Lees ook: Persoon neergestoken in het centrum van Alkmaar, politie zoekt verdachte op zwarte scooter

Lees ook: Steekpartij voor de coffeeshop: Jimmi drukte de steekwond van het slachtoffer dicht, die is nu buiten levensgevaar. ’Hij is een held’, zegt zijn oom

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen