Eindelijk tijd voor afscheid: Koopmeiners zondag bij AZ-Vitesse

Teun Koopmeiners in Oranje, onlangs tegen Duitsland.

Teun Koopmeiners in Oranje, onlangs tegen Duitsland.© Foto ANP/Maurice van Steen

Theo Brinkman
Alkmaar

Op de laatste dag van het seizoen, komende zondag, neemt AZ rond de wedstrijd tegen Vitesse afscheid van Teun Koopmeiners.

De aanvoerder van vorig seizoen werd eind augustus verkocht aan Atalanta Bergamo. Sindsdien was er nog geen gelegenheid geweest voor een officieel afscheid, omdat Koopmeiners met zijn Italiaanse club maandenlang een vol speelschema had.

Achtste

Nu de Italiaanse competitie erop zit - afgelopen weekeinde werd de laatste speelronde afgewerkt - komt hij zondag naar Alkmaar om afscheid te nemen van het AZ-publiek. De Serie A verliep overigens teleurstellend voor Atalanta. De club werd achtste en heeft zich daardoor voor het eerst in jaren niet geplaatst voor Europees voetbal.

Clubtopscorer

Bij AZ kwam Koopmeiners in vier seizoenen tot 152 wedstrijden, waarin hij maar liefst 43 keer scoorde. In zijn laatste seizoen was hij, mede doordat hij de penalty’s nam, clubtopscorer met zeventien doelpunten.

Conference League

AZ-Vitesse, zondag om 14.30 uur, is de return in de finale van de play-offs. De heenwedstrijd in Arnhem wordt donderdagavond gespeeld. De winnaar van de dubbel plaatst zich voor de voorronde van de Conference League van volgend seizoen.

Net binnen