17-jarig meisje neergestoken bij beroving in Hilversum: omstanders trekken dader van zijn fiets af

Internetredactie
HILVERSUM

Een 17-jarig meisje is vrijdagavond neergestoken bij een beroving in Hilversum. Omstanders zagen het gebeuren en hebben de dader (37) snel overmeesterd, meldt de politie vrijdagavond.

De jonge vrouw stond rond 17.45 uur met haar fiets te wachten bij het verkeerslicht aan de Brinkweg, nabij parkeergarage Gooise Brink. Een man op een fiets reed op haar af en stak haar met een mes in haar schouder. Hij griste daarbij de tas weg van het meisje.

Dader van zijn fiets getrokken

Twee omstanders zagen het gebeuren en renden achter de man aan. Ze trokken hem van zijn fiets af en gingen op hem zitten tot de politie arriveerde. ,,Een actie die niet geheel zonder gevaar was”, meldt de politie. ,,Hun directe handelen leidde tot de aanhouding van de verdachte, zonder dat daarbij anderen gewond raakten. De politie spreekt haar waardering uit voor het zeer accurate handelen van het tweetal.”

Het meisje raakte lichtgewond. Ze is volgens de politie enorm geschrokken. Ze is behandeld aan de verwonding op haar schouder. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Het mes is in beslag genomen. De man maakte volgens de politie een afwezige en verwarde indruk.

(Tekst gaat door onder de foto)

De verdachte wordt overmeesterd.

De verdachte wordt overmeesterd.

Het is de tweede steekpartij in een week tijd in Hilversum. Zondag overleed een vrouw na een steekincident in een huis in de Laanstraat. Een 17-jarige jongen werd daarvoor opgepakt.

Net binnen