Gijs Brouwer bereikt finale tennistoernooi Tunesië

Gijs Brouwer.

Gijs Brouwer.© Foto Orange Pictures/Hans van der Valk

Robert Berkeley
Tunis

Gijs Brouwer heeft de eindstrijd bereikt van het tennistoernooi in Tunis, Tunesië. De Venhuizer was vrijdagmiddag oppermachtig in de halve finale tegen Filip Misolic: 6-2, 6-2.

Hoewel Brouwer (nummer 273 van de wereld) bijna vijftig plaatsen lager op de wereldranglijst staat dan zijn Oostenrijkse opponent, domineerde hij de partij van begin tot eind. In de finale van het challengertoernooi treft Brouwer de Spanjaard Roberto Carballes Baena, de nummer 102 van de wereld en tweede geplaatst in Tunis.

De 26-jarige Brouwer rekende op weg naar de finale af met Bosniër Aldin Setkic (7-6, 6-3), de Fransman Maxime Janvier (6-4, 7-6) en de Spanjaard Oriol Roca Batalla (6-4, 6-3). In het dubbelspel werd Brouwer in de kwartfinales uitgeschakeld met Jelle Sels, die in het enkelspel al in de tweede ronde onderuit ging.

De West-Friese tennisser is net terug van een maand in Amerika, waar hij in april aan vier toernooien deelnam. Opvallendste was zijn optreden in het ATP-toernooi van Houston (Brouwers geboorteplaats). Bij zijn debuut op het hoogste internationale niveau kwam hij tot de kwartfinales, waar hij van nummer 18 van de wereld Reilly Opelka verloor.

Net binnen