Bas Stegers laat bij De Koog zien wat hechte groep kan bereiken

Cas Broxterman
De Koog

De ene na de andere speler viel af bij De Koog op weg naar het duel met Schagen United. Toch stond er na negentig minuten een gelijkspel op het scorebord. Trainer Bas Stegers droeg de 1-1 op aan zijn reservespelers, die klaarstaan wanneer het moet.

Wie lid is van een voetbalvereniging op Texel, meldt zich eens in de twee weken om elf uur ’s ochtends op het complex voor een uitwedstrijd. Rond het avondeten wordt de terugreis naar het eiland ingezet. Neem De Koog. Trainer Bas Stegers heeft soms medelijden met de reservespelers die hij meeneemt voor de oversteek. Die trekken een hele dag uit voor, normaal gesproken, een paar minuten voetbal. Vaak genoeg besloot hij, ook als het op dat moment misschien niet logisch was gezien het wedstrijdbeeld, om zijn reserves meer speeltijd te geven. Hij probeert het elan erin te houden.

Wat je kunt bereiken door van je selectie een hechte groep te smeden, toonde De Koog deze zondag tegen Schagen United. ,,We misten vier, vijf basisspelers. Daardoor waren we echt aangewezen op jongens die dit seizoen minder vaak gespeeld hebben. Ik heb geprobeerd ze er altijd bij te betrekken. Met z’n allen hebben ze het fantastisch opgepakt.”

Stegers gaf vaste kracht Lucas Ipenburg de opdracht om de hele wedstrijd aan Robin Schouwvlieger vastgeplakt te blijven. ,,Hij heeft zichzelf opgeofferd om het vuile werk te verrichten”, stelt de trainer. Om maar een voorbeeld te geven van de teamprestatie die De Koog leverde. Uiteindelijk maakte de ploeg begin tweede helft gelijk via Dennis Heijmann. Daarvoor had Schouwvlieger de score nog geopend. De 1-1 tegen een van de bovenste ploegen in de vierde klasse werd gevierd als een overwinning.

Schagen United - De Koog: 1-1 (1-0).

Doelpunt Schagen United: Schouwvlieger.

Doelpunt De Koog: Heijmann.

VZV - Geel Zwart: 1-3 (0-0).

Doelpunt VZV: Qebayli

Doelpunten Geel Zwart: Ruijter (2), Job de Wit.

Duinrand S - Succes: 1-3 (1-1).

Doelpunten Succes: Kleimeer, Mulder en Beerenboer.

Dirkshorn - Texel 94: 2-3 (1-1).

Doelpunten Dirkshorn: Choate (2).

Doelpunten Texel 94: Beumkes, Griffioen, Grisnigt.

Net binnen