HSV mag tegen Vios niet meegaan in de fysieke strijd, waarschuwt Jelle van Haastrecht: ’Dan maken we een kans’

Ron Weinbrecher
Heiloo

Wordt HSV kampioen? Na de winst op lijstaanvoerder Vitesse’22 is het team uit Heiloo met drie punten achterstand op het team uit Castricum en Vios W, weer in de race voor de titel. ,,We hebben het niet meer in eigen hand”, nuanceert Jelle van Haastrecht (20). ,,Maar Vitesse’22 speelt ook nog tegen Vios, dus we houden een kans”, blikt hij hoopvol vooruit.

Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in het eerste van HSV. ,,Dit is mijn eerste volledige jaar in het eerste team. Samen met drie andere jonge jongens heb ik de overstap naar het eerste gemaakt.” De middenvelder constateert dat HSV steeds beter is gaan voetballen. ,,We hebben allemaal moeten wennen aan elkaar en zeker aan het begin van dit seizoen waren er veel spelers in beeld voor het eerste. Nu hebben we min of meer een vaste kern en is te zien dat we beter op elkaar zijn ingespeeld. Het team is gegroeid.”

De hoop op een misstap van Vitesse’22 is er nog, maar Van Haastrecht heeft een goed gevoel over de kansen in een eventuele nacompetitie. ,,Ik denk dat wij een redelijke kans hebben op promotie en in de eerste klasse kunnen we naar mijn gevoel goed meedraaien.” Om de titelkansen intact te houden moet er zondag worden afgerekend met Vios. Jelle van Haastrecht geeft zijn visie over dit duel en blikt vooruit op concurrent Vitesse’22 en een belangrijk duel van Limmen.

HSV - Vios W

,,Een goed voetballende ploeg. Ik heb nu twee keer tegen dat team gespeeld en twee keer verloren. Met verzorgd voetbal moeten we Vios kapot spelen. We moeten niet meegaan in een fysieke strijd, dan leggen we het af. Ik ga voor een 2-1 zege.’’

Vitesse’22 - Enkhuizen

,,Ik kan me niet voorstellen dat Vitesse’22 verliest, al hoop ik natuurlijk wel dat die ploeg punten verspeeld. Het wordt een redelijk eenvoudige 2-0 zege.”

Limmen - Saenden

,,Veel van de spelers van Limmen ken ik. We kwamen elkaar elk jaar tegen in de competitie. Het was altijd al een sterk team. Saenden heeft acht keer achter elkaar gewonnen, maar toch ga ik voor een 3-1 zege van Limmen.”

Rory Weisscher van Alcmaria Victrix voorspelde geen enkele uitslag goed.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Jelle van Haastrecht van HSV

Net binnen