Wijk aan Zee gaat promotie niet uit de weg, maar treurt niet als het niet lukt: ’Leuker om veel te winnen, dan tegen degradatie voetballen’

Ron Weinbrecher
Wijk aan Zee

Dat VSV kampioen wordt van de vierde klasse C lijkt een uitgemaakte zaak, er zijn vier ploegen in de race voor de tweede plaats. Eén van die kanshebbers is het ervaren Wijk aan Zee. Jelle Schoo (30) weet waarom zijn ploeg zo goed presteert. ,,We scoren makkelijk, wij moeten niet teveel op onze eigen helft spelen.”

Voor Jelle Schoo is dit een ideaal voetbalscenario. ,,Hoog in de vierde klasse meedraaien, veel leuker dan het hele jaar maar tegenhouden en tegen degradatie voetballen.” Waarmee Schoo aangeeft dat de prioriteit bij Wijk aan Zee niet op promotie ligt. ,,Niet dat we het uit de weg gaan. Wij strijden tot de laatste snik om de prijzen, maar het is veel leuker voetballen als er meer wordt gewonnen dan verloren.”

De clubman vindt dat zijn team prettig voetbal speelt. ,,We zijn geen counterploeg, maar wel erg sterk in de omschakeling. We proberen met de ploeg aanvallend te spelen, dat ligt ons goed. En met Lex Aardenburg en Mike van der Heijden hebben we makkelijk scorende spitsen.”

Om in de race te blijven voor de tweede plek moet er gewonnen worden van De Kennemers. De middenvelder geeft zijn mening over die wedstrijd en kijkt naar de confrontaties van de concurrentie.

De Kennemers - Wijk aan Zee

,,Ik verwacht minder tegenstand dan in de eerste wedstrijd. Toen scoorden we maar één keer en wonnen nipt. We kregen wel veel kansen, maar De Kennemers had een uitstekende keeper. De Kennemers kan degradatie niet meer ontlopen en het moraal is een stuk gedaald. Ik houd het op 0-4.’’

Jong Hercules - VSV

,,VSV kan zaterdag de genadeklap uitdelen. Die ploeg is gebrand op een zege om te laten zien wie de sterkste is in de vierde klasse, 1-2 winst voor de koploper.’’

Waterloo - Velsenoord

,,Velsenoord heeft in de laatste drie wedstrijden maar een punt gepakt en moet vrezen voor de goede klassering. Waterloo heeft een heel felle ploeg waar het lastig tegen spelen is, maar toch denk ik dat Velsenoord wint.”

Thom Heling van FC Castricum had het vorige week twee keer bij het rechte eind. Hij voorzag alleen de nederlaag van zijn eigen ploeg niet.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Jelle Schoo van Wijk aan Zee

Net binnen