Onderscheiding voor eeuweling Vitesse’22 waar Teun Koopmeiners en Arjan de Zeeuw hun voetbalcarrière begonnen

Voorzitter Tromp ontvangt de onderscheiding van Vitesse’22 uit handen van burgemeester Mans.

Voorzitter Tromp ontvangt de onderscheiding van Vitesse’22 uit handen van burgemeester Mans.© Particuliere foto

Van onze verslaggever
Castricum

Voorzitter Jeroen Tromp van Vitesse’22 nam woensdagavond namens de Castricumse voetbalclub een gemeentelijke onderscheiding in ontvangst van de burgemeester Toon Mans. De burgemeester roemde de vereniging om zijn jarenlange verbindende functie in de gemeente.

Het is de club waar topvoetballers als Teun Koopmeiners en Arjan de Zeeuw hun voetbalcarrière begonnen, maar ook de minder bekende duizenden inwoners die er hun voetbalsporen achterlieten. De burgemeester speechte op de honderdste verjaardag van de voetbalclub die op 11 mei 1922 begon. Hij stond stil bij de lange geschiedenis van de vereniging: van katholieke club met slechts een trapveldje tot het grote complex aan de Puikman.

Verbinding

,,In een tijd van meer afstand, individualisering en eenzaamheid is Vitesse’22 een voorbeeld van de kracht van verbinding. De club laat al die jaren al zien hoe je samen leeft in een – zij het lokale - samenleving. U faciliteert, enthousiasmeert, inspireert, onderwijst, en verbindt, u creëert. Wat ons betreft, verdient dat ook een tastbare gemeentelijke waardering.’’

Vitesse’22 viert de hele week het honderdjarig bestaan. Woensdag was er dan een officiële receptie, zaterdagavond is de afsluiter met een groot feest dat inmiddels uitverkocht is.

Net binnen