Telstar-directeur teleurgesteld over beslissing van Andries Jonker om de club te verlaten. ’Ook bij Telstar perspectief om hogerop te gaan’

1 / 2
Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar-directeur Pieter de Waard is teleurgesteld dat Andries Jonker niet ingaat op de aangeboden contractverlenging. Volgens de directeur is er ook bij Telstar ruimte om de ambities van Jonker waar te maken.

„Ik vind het erg jammer, want Andries Jonker is in alle opzichten een goede trainer. Bovendien zouden wij graag de continuïteit willen waarborgen”, zegt De Waard in een reactie op het door Jonker na de met 4-3 verloren wedstrijd tegen Roda JC aangekondigde vertrek.

Andries Jonker gaf toen aan het erg naar zin te hebben bij de eerstedivisieclub maar dat hij graag een stap omhoog wil maken. Uit de aanbieding en de door Telstar aangegeven koers sprak te weinig toekomstperspectief om door te gaan. „Telstar heeft de laagste begroting in het betaalde voetbal en als je weet dat clubs die om je heen staan meer budget gaan generen voor spelers, dan zal je misschien ook iets moeten doen.”

De Waard is het daar niet mee eens. ,,Natuurlijk heb ik begrip voor de ambitie van Andries om stappen omhoog te zetten. We hadden alleen liever gezien dat hij dat met Telstar zou doen. Wij denken dat de club ook stappen omhoog kan zetten en zouden dat graag met hem doen. De komende week gaan we rustig met elkaar in gesprek over zijn opvolging.”

Andries Jonker was vanaf 2019 hoofdtrainer en technisch directeur in Velsen-Zuid.

Net binnen